Ville Valkonen Talousasiantuntija, KTM, yrittäjä. Kaupunginvaltuutettu Turussa.

Rasistit häpäisevät Suomen

Viime yönä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia vastaan kohdistui rasistisia levottomuuksia. Muun muassa Lahden Hennalassa turvapaikanhakijoita kuljettanutta bussia heitettiin ilotulitteilla. Bussissa oli muun muassa sylivauvoja sisällä.

Verkossa ja mediassa levisi kuva valkoiseen Ku Klux Klan -lakanaan pukeutuneesta hahmosta, jolla on kädessään Suomen lippu. Kuva on erittäin vastenmielinen. Kyseinen lakanaurpo häpäisee Suomen lipun kuvottavalla tavalla. Ku Klux Klan edustaa pahuutta ja typeryyttä. Suomen lipulla ja sen edustamilla arvoilla ei ole MITÄÄN tekemistä rasistisen umpimielisyyden tai heikoimpiin kohdistuvan väkivallan ja uhkailun kanssa. Suomi on sivistysmaa, joka perustuu tasa-arvoon, oikeusvaltioon ja demokratiaan. Kuulumme maailmassa niihin maihin, jotka auttavat, koska se on oikein ja koska meillä on siihen varaa.

Olen hyvin isänmaallinen, kuten monet suomalaiset. Suomi on hieno maa, jota on rakennettu vuosikymmeniä sydämellä, verellä, aivoilla ja hiellä. Meidän tulee pitää siitä vähintään yhtä hyvä huoli ja jatkaa tuota rakennustyötä, jotta isänmaa tarjoaisi jatkossakin kaikille hyvät eväät rakentaa omaa onnea. Isänmaallisuus on välittämistä, kansainvälisyyttä (Mannerheimkin osasi viittä kieltä sujuvasti ja vielä viittä hieman sen lisäksi!), suvaitsevaisuutta, ahkeruutta, sivistystä ja avoimuutta. Uhkailu, pelonlietsonta ja viha eivät rakenna parempaa Suomea, vaan murentavat sitä. Ylpeys omasta isänmaasta ja työ isänmaan eteen ei kohdistu ketään vastaan. Päinvastoin: vahva Suomi pystyy toimimaan vastuullisesti myös maailmassa.

Mieltään saa ilmaista. Keskustella pitää. Maahanmuuttoon liittyy valtavia haasteita, ne pitää myöntää ja hoitaa. Sen sijaan rasismille, vihapuheelle ja kaikelle väkivallalle pitää olla täysi nollatoleranssi. Suomi on liian hieno maa, että voisimme antaa rasismin ja umpimielisyyden turmella sen.

Ville Valkonen

 

P.s Miten maahanmuuttohaastetta sitten pitää hoitaa? Mm. EU:n ulkorajavalvontaa tehostamalla, keskitetyt hotspot-käsittelykeskukset käyttöön ottamalla, kaikkien tulijoiden rekisteröinnillä, tehostetulla valvonnalla raja-alueille, nopealla hakemusten käsittelyllä, tehokkaalla palautuksella, sosiaaliturvaa tarkistamalla, paremmalla kotouttamisella ja niin edelleen. Kts. esim. hallituksen maahanmuuttopoliittiset toimenpiteet 11.9.2015

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Eiköhän jokainen osaa tehdä johtopäätökset kivien heittelystä ja KKKn ihailusta. Järjetöntä ja tuomittavaa.

Sen sijaan olisi raikasta kuulla Kokoomuksen edustajalta jotain analyysiä siitä että mikä ajaa ihmiset tällaiseen häiriö käyttäytymiseen?

Ettei vaan olisi tässä maassa harjoitetulla politiikalla jotain tekemistä asian kanssa??

Esa Niemi

Yksittäistapaukset eivät kuitenkaan edusta laajempaa joukkoa kuten maahanmuuttokeskustelussa kuulee useasti sanottavan. Niin järjetöntä kuin tuo toiminta onkin ollut, mutta Ville Valkosen tulee ymmärtää tämä.

Ihmiset näyttävät kuitenkin turhautuvan Petteri Orpon kyvyttömyyteen toimia sisäministerinä eivätkä ihmiset luota Orpon kykyihin.

Petteri Orpon tulee erota tehtävistään ja antaa tehtävä jollekin, joka kykenee hoitamaan tämän haasteen. Mitä pidempään Petteri Orpo jatkaa tehtävässään, jota ei selkeästi kykene hoitamaan, niin sitä enemmän ihmiset turhautuvat.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Yksittäistapaus on yksittäistapaus. Mielenosoitus taas on organisoitua toimintaa, joka vaatii taakseen joukon ja ideologisen selkänojan, joten se ei ole yksittäistapaus.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli

En voi vastata Kokoomuksen puolesta, mutta tässä vaiheessa on jo selvinnyt, että nämä "yksittäistapaukset" eivät ole irrallisia laajemmasta rasistisesta, vieraspelkoisesta ajattelusta, jota meidänkin maassamme ihan perinteisesti on ollut.

Rasismi ei ole Suomessa ollut pinnalla suurelta osin siksi, että olemme olleet kovin homogeeninen, pohjoiseen vaeltaneiden ihmisten kansa.

Nyt tilanne on muuttunut ja asia on käsiteltävä. Klassinen "lastu joessa, käyn hoitamassa asian" -lähestymistapa ei (enää) käy.

Periaatteessa kaikki erilaisuudesta, maahanmuuttajista, peloista, ongelmista, hädästä jne. puhuminen on hyvästä, mutta sen voi tehdä myös niin, että vahinko on suurempi kuin positiivinen vaikutus ajattelun ja käytännön asioiden kehittymiseen.

Viime vuosina valitettavasti ihan tavallisia ja luonnollisia muukalaispelkoon liittyviä tunteita on käytetty myös poliittisen kannatuksen keräämiseen. Silloin niihin jymähdetään, niitä ei sanota kunnolla ääneen, mutta niitä edistetään ja ylläpidetään.

Väittäisin, että yksi ehdoton ratkaisu on se, asioista ja ongelmista puhutaan suoraan. "Tuomitseminen" on hyvä, mutta se ei riitä. Pitää vääntää rautalankaa siitä, mikä on väärin, eikä missään nimessä antaa ymmärtää, että rasismi on oikein tai hyvää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"P.s Miten maahanmuuttohaastetta sitten pitää hoitaa?"

Näin yksinkertaista: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015092420412220_u...

T Piepponen

Ei yksi Klunk Klunk Klaanilainen(kovaluonteisten keikynkippaajien klaani) pysty maan mainetta pilaamaan. Jos pystyisi, niin heikosti olisivat asiat - miten ne tietysti enimmäkseen ovatkin.

Kyllä hävettäisi heilua lakana päällä...Suomessa.

Olisi nyt edes esittänyt väinämöistä, tai jotain vastaavaa kansallista, myyttistä suohonlaulajaa. Vaan minkäs teet jos ei ole mielikuvituksella siunattu.

Maasta ei olisi pitänyt tehdä niin houkuttelevan oloista, kuin haitta-empaattisesti on tehty. Kun tehtiin, niin voimme vain seurata rallia ja heitellä arvioita lopputuloksesta. Etukäteenhän maan johto ei ole mitään tärkeää miettinyt, koskaan. Lukuun ottamatta kansan oloja kurjistavia toimia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ihminen voi häpäistä itsensä, ei kumppaneitaan. Onko Saksan rasistit häpäisseet Saksan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#4

Leijonakoru tai siniristilippu ei voi ihmistä häpäistä mutta tarvitaan vain yksi ihminen häpäisemään ne molemmat.

Käyttäjän AnssiBekowskyKeskivli kuva
Anssi Keskiväli

"Suomi on hieno maa, jota on rakennettu vuosikymmeniä sydämellä, verellä, aivoilla ja hiellä. Meidän tulee pitää siitä vähintään yhtä hyvä huoli ja jatkaa tuota rakennustyötä, jotta isänmaa tarjoaisi jatkossakin kaikille hyvät eväät rakentaa omaa onnea. Isänmaallisuus on välittämistä, kansainvälisyyttä (Mannerheimkin osasi viittä kieltä sujuvasti ja vielä viittä hieman sen lisäksi!), suvaitsevaisuutta, ahkeruutta, sivistystä ja avoimuutta. Uhkailu, pelonlietsonta ja viha eivät rakenna parempaa Suomea, vaan murentavat sitä. Ylpeys omasta isänmaasta ja työ isänmaan eteen ei kohdistu ketään vastaan. Päinvastoin: vahva Suomi pystyy toimimaan vastuullisesti myös maailmassa."

Preparoidaanpa tuosta nyt semmoinen, että Mannerheim oli valkoisten ylikomentaja ja valkoiset tappoivat punaisia mm. juurikin Hennalan varuskunta-alueella olevalla punavankileirillä. Lisäksi Mannerheim ei ollut syntyjään suomalainen.

Siksi toisekseen tuo isänmaan rakenteen puolustaminen ja mikä sitä ei tue? Suurin uhka tällä hetkellä on juurikin maan sisäinen, ylimmän johdon sekä hallituksen edesauttama kurjistaminen köyhiä ja duunareita kyykyttämällä ja veroja kiertämällä. Johdossa siellä on ollut jo pidempään artikkelin kirjoittajan puolue, kokoomus.

Uhkailu ja pelonlietsonta eivät rakenna parempaa Suomea, mutta silti nykyinen pääministerimme harjoittaa kumpaakin edellämainittua perustellessaan leikkauksia ja kurjistamistoimenpiteitä vaikka itse on törkeästi kääntänyt takkinsa veronkierron ja veroparatiisien suhteen.

Käyttäjän AnssiBekowskyKeskivli kuva
Anssi Keskiväli

Vielä pieni täsmennys, että Hennalan alue oli vain yksi niistä paikoista, missä punaisia tapettiin.
Tunnetuin lahtelainen paikka punaisten joukkomurhalle on, kuten historiansa jotenkin tuntevat tietävät, Fellmannin puisto.

Ja kai se kävi selväksi, että kritisoin juuri avoimuuden puutetta pääministerin veronkiertoa kritisoidessani?

Ja jottei menisi pelkäksi keskustalaisen parjaamiseksi, niin muistuttaisin myös Alexander Stubbin kääntäneen takkinsa mm. vuoden 2004 konservatiivi/liberaali -kommenttinsa kohdalla, kääntäen sen täysin päinvastaiseksi vuonna 2014.

Löytyy niitä esimerkkejä muitakin koko troikan puolesta, joten palaankin takaisin siihen väittämääni että Suomen pahin häpäisijä ei ole yksittäiset tietämättömät rasistit, vaan nimenomaan takkinsa moneen kertaan kääntäneet, salassa suhmuroivat sekä omaa etuaan ajavat että törkeästi päin naamaa valehtelevat päättäjät.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Teimme tästä uutisen, jossa mainitaan myös, että Suomen hallitus on virallisesti tuominnut viime yön rasismin: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118400-ministeri-o...

Tässä vielä juttu poliitikkojen reaktioista: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118379-alexander-s...

t. Jenni / US

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Ku Klux Klanin suurvelhona toiminut dallasilainen hammaslääkäri Hiram Wesley Evans kirjoitti vuonna 1923 pamfletin "The Menace of Modern Immigration". Kuten otsikko kertookin, kirjassa käsiteltiin 1900-luvun alussa voimakkaasti lisääntyneen maahanmuuton uhkaa amerikkalaiselle yhteiskunnalle.

Huolenaiheena olivat tuolloin nimenomaan etelä- ja itäeurooppalaiset siirtolaiset, ja suomalaisetkin toki muistettiin mainita. Teoksessa esiteltiin muun muassa eri maahanmuuttajaryhmien suhteellista yliedustusta rikostilastoissa ja kotoutumisen ongelmia. Kirjoittaja kiinnitti myös huomiota siihen, että suurin osa uusista maahanmuuttajista oli etupäässä nuoria miehiä. Ghettoutuminen ja halpatyövoima nähtiin ongelmina.

Suomessa tällä hetkellä käydyn julkisen keskustelun huomioiden sanoisin, että lahtelainen mielenosoittaja oli siis pukeutunut aivan oikeisiin vaatteisiin.

Sami Tastula

Hitto...
Meinasin purskauttaa aamukahvit syliin...

Suomi on sivistysvaltio...

Miten olikaan kun kyse leikkauksien kohteet... Työelämänsä jälkeisen arvokkaan eläkeiän saavuttaneet....

Kaukana sivistysvaltion määritelmästä.
Sivistysvaltioksi ei voi mainostaa valtiota jota johtaa osinkojen saajia edustava henkilö, puolueet...

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Valkonen on täsmälleen oikeassa tuomitessaan nämä lakanaurpot & muut samalla tyylillä käyttäytyvät surullisen hahmon ritarit.

On kuitenkin pakko nostaa esiin yksi kohta Valkosen tekstistä:

"Kuulumme maailmassa niihin maihin, jotka auttavat, koska se on oikein ja koska meillä on siihen varaa."

Tässä on nyt muutama kuukausi kuunneltu hallitukselta samaa mollivoittoista levyä, miten olemme suorastaan romahduksen partaalla alijäämämme kanssa, mihinkään ei ole varaa ja kaikesta pitää leikata. Eikö yhtään kello soita, että "Koska meillä on varaa" on vähän ristiriitainen viesti, ja saattaa hiukan kuohuttaa tunteita?

Käyttäjän pekkakoivumaki kuva
Pekka Koivumäki

Tomi, ei näitä blogeja voi niin syvälleluotaavasti kirjoittaa, vaan edellytetään lukemista rivien välistä. Se tarkoittaa tässä sitä että sisäministerin erityisavustajalla kuten Villekin on, ja vastaavissa asemissa olevilla sekä kokoomuslaisilla yleensä ottaen on siihen varaa.

Yleensä ottaen tapauksen yksi pahimpia, ellei pahin teko oli, että se oli vähintään väärin suunnattu, sillä ihmisillä jokaisella yksilöllä maan päällä tulee olla sama oikeus pyrkiä parempaan elämään. Yhteiskunnat rajoittavat tätä oikeutta alueellisesti keinojen erilaisten näkemysten suhteen, siten jotta homma pysyisi hallinnassa. Ne jotka otetaan vastaan ovat oikeutettuja yhteiskunnan suojeluun ja rauhaan.

Ongelma on siinä että maan johto ei toimi vastuullisesti, ja kritiikki kaikkineen kuuluisi sitä ja vain sitä kohtaan, keinoista tässä kantaa ottamatta. Muuten ollaan sen kuluneen r-sanan piirissä, jota olen jo alkanut karttaa kun muut sitä viljelevät tässä maassa kuin nokkosta suolana.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Hyvä kirjoitus, kiitos bloggaajalle siitä. Tulit luoneeksi samalla uuden sanan ja Twitterissä jo käytetyn hashtagin #lakanaurpo

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vanha Kokoomuksen vaalilausehan kuuluikin,"Tykkipatteri valmiina ampumaan, ole sinäkin,äänestä Kokoomusta"!

Tuskimpa ennakosensuuri hyväksyy kommenttiani.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Hyvä kannanotto, kiitos jämäkkyydestä.

Tämä on kuitenkin mahdoton yhtälö. Tietenkin hallitus tuomitsee jyrkästi rasismin. Samalla kuitenkin sivusta lappaa hiiliä sisään porukka, joiden kanssa Soini on poliittisesti naimisissa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kuten lahtelaispoliitikko:

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/2015/09/25/perus...

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä.

Käyttäjän salkku1950 kuva
Ville Salonen

Ovatko burkhaan pukeutuneet naisetkin lakanaurpoja?

Lauri Wirén

Historiamme munattomin sisäministeri on tehnyt parhaansa häpäistäkseen hallituksen, maan ja kansan. Siihen verraten yksi tötteröhattu ei enää tee paljoa lisää vahinkoa. Tässä voi jokainen miettiä sitä, mikä oli syy ja mikä seuraus.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Täällä aktiivisesti esiintyneet "maahanmuuttokriitikot" voivat katsella peiliin ja miettiä miksi tilanne alkaa lähteä lapasesta. Kun rasistisesta kirjoittelusta on tullut arkipäivää, niin siitä ei ole kovin pitkä matka rasistiseen toimintaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Itse suhtaudun turvapaikanhakijoihin ja maahanmuuttoon positiivisesti, mutta tällaiset Börjen ulostulot nimenomaan ruokkivat vastakkainasettelua, jota ei nyt tarvita.

Tässä muutama ala-asteen kysymys, jospa se menisi Vihreään ajatteluunkin perille.

Kysymys: Saako maahanmuuttoon suhtautua negatiivisesti?
Vastaus: Saa

Kysymys: Pitääkö ihmisen tykätä maahanmuuttajista?
Vastaus: Ei

Kysymys: Saako osoittaa mieltä maahanmuuttajia vastaan?
Vastaus: Saa

Kysymys: Saako Maahanmuuttajia kivittää tai haukkua rasistisesti?
Vastaus: Ei

Tässä Börjelle, jonka sisvistystaso tuntuu heikentyneen aikaa myöten. Se että kaikki maahanmuuttokriitikot eivät ole samaa mieltä Börjen ja vaikka valtaväestön kanssa, ei tee heistä sen enempää toisen luokan kansalaisia.

Demokratiaan kuuluu erimielisyys ja vastakkainasettelu, piti asiaa sitten hyväksyttävänä tai ei, tällaisella kaikki maahanmuuttokriitikot rasisteiksi leimaamalla, osoittaa kirjoittaja samaa väheksyntää ja aliarvioimista, kuin nuo Lahdessa heiluneet hörhöt.

Rikos on rikos ja siitä saa rangaistuksen, tyhmät mielipiteet, eivät ole rikos ja erilaisuus kuuluu demokratiaan.

Alkaa Börjellä ja Sinillä olla samaa vainoharhaisuutta liikkeellä, alan huolestua. :)

T Piepponen

Ja jälleen väärä arvio Buimoselta.

Kukaan ei riitele yksin, joten koeta joskus keksiä se toinen porukka jonka pitäisi katsoa peiliin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tällainen touhu on kertakaikkista ääliömäisyyttä. Kun nämä sählärit edes osaisivat osoittaa mieltään oikeaa tahoa eli päättäjiä kohtaan (sikäli kuin ongelmaa riehumisen arvoisena pidetään), mutta kun ei.

"Saatanan tunarit", lausui muuan ajattelija jo aikoja sitten.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kyseessä oli yksittäistapaus eikä tekijöiden suomalaisuudella ole asian kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

Itse asiassa ymmärrän jossain mielessä noita epätoivoisia tekoja vaikka ovatkin ehdottomasti vääriä, ne kumpuavat juuri siitä epätoivosta, kun ei ole tahoa, joka hoitaisi asioita mallilleen. Hallitus on munaton asiassa, joka voitaisiin ratkaista päättäväisellä toiminnalla ilman, että tilanne kärjistyy käsistä viimeistään muutaman vuoden kuluttua, jossa vaiheessa yleisemmin nähdään seuraukset.

Ps. Onko Ku Klux asuste burkhaa ihmeellisempi, noin objektiivisesti katsoen!

Jorma Hevonkoski

No, mihin katosi yli 40.000 venäläistä kun mitään seurauksia vieläkään näy. Suurin osa elää sosiaaliturvan varassa

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Valkoisesta lakanasta voi tulla kohta yhtä yleinen vaate kuin burkhastakin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Kyllä nyt hyvikset hymisee niin että vähän jo kuvottaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Todellakin! Kyllähän nyt pieniä lapsia pitää saada heittää polttopulloilla, jos eivät ole suomalaisia!

Jani Räsänen

Mikä tulkitaan rasismiksi,vihapuheeksi ja umpimielisyydeksi ? Nykyään kaikki maahanmuuttoa kritisoiva kanta.Vaikea keskustella asiallisesti jos julkisuudessa ei edes saa käydä keskustelua varsinaisista ongelmista.Sananvapaus on vangittu ja sen merkitys on muuttunut oikeudeksi puhua asioiden vierestä ja puoltaen,jos et niin tee olet toisinajattelija ja mielipiteitäsi ei kuunnella vaan sinut leimataan rasistin leimalla.Onko se silloin ihme jos paha olo ilmoittaa itsestään ja joku ottaa ohjat omaan käsiinsä kun kansaakaan ei kuunnella.Annetaan yksipuolinen ruusuinen kuva vailla todellisuuspohjaa.Ei se voi toimia näin.

Käyttäjän JarmoNevalainen kuva
Jarmo Nevalainen

Katsos vaan Uusi Suomi bugittaa kun nyt vasta kommentit tulivat näkymiin lukuunottamatta kommentteja #6 ja 10. Kuinka sopivaa.

Voisiko sisäministerin erityisavustaja vastata kuinka hänellä on aikaa kirjoittaa Uuden Suomen blogiin tänään klo 0930 kun samaan aikaan Suomi on vakavassa kriisissä?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näyttää menevän aivan päin vastoin kuin mitä Halla-aho ennusti:
"Most Finnish cities will be surrounded by a ring of burning ghettos."

Polttopulloisku Kouvolassa: Turvapaikanhakijoiden majoitustilaan hyökättiin

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/turvapai...

KSML: Suunniteltu vastaanottokeskus yritettiin polttaa

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-144289295818...

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kymmenien tuhansien ja lähitulevaisuudessa jopa satojentuhansien maahanan vuörivien lähinnä muslimien asuttaminen ja elättäminen on järjen köyhyyttä ja selkärangatonta idiotismia. Ei mulla muuta.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Itse repesin kyseisen "kkk ihannoijan" kartonkitötterö hatulle, joku saanut kuningas idean. :D "tein itse, säästin rahaa".

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaiset olivat ainoa puolue Lahdessa joka ei tuominnut rasistista tapahtumaa.

http://www.talouselama.fi/uutiset/ess+lahden+ylin+...

Käyttäjän JaakkoKauppi kuva
Jaakko Kauppi

"Lisäksi Mannerheim ei ollut syntyjään suomalainen."

Tiedoksi : C.G.E. Mannerheim syntyi Askaisten Louhisaaressa 4. kesäkuuta 1867. Suomi tietysti oli tuolloin osa Venäjää - tällä logiikalla tosin olemme sitten kaikki venäläistaustaisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Odottiko joku Suomessa toisenlaista reagointia massamuuttoon kuin muissa vastaanottavissa maissa?

Heli Hämäläinen

Tuo linja-auton ampuminen ilotulitteilla kohdistuu käsittääkseni viranomaistoimintaan. Vaikka linja-auton kuljettaja ei ole viranomainen, hän on viranomaisen tehtävään lähettämä ja matkustajat on viranomainen kuljetukseen osoittanut.

Siksi pitäisi pohtia onko kyseessä yhtenä rikosnimikkeenä viranomaisen väkivaltainen vastustaminen. Kyseisesti rikoksesta voidaan tuomita myös häkkiin ja sylilapset kohteena on mielestäni raskauttava tekijä.

Käyttäjän TeemuEriksson kuva
Teemu Eriksson

En voi olla samaa mieltä. Jos Suomi maana ja kansana leimataan näiden idioottien toimien takia, on kuviossa jotain pahasti vialla.

En pidä yleistyksistä, siksi kommentoin. En myöskään koe olevani raiskaaja jos joku raiskaa. Päinvastoin, meidän tulee tehdä selvä pesäero, että tämä ei ole sitä käytöstä mitä Suomi edustaa.

Jorma Hevonkoski

Näillä pikkunatseilla on liukas idologia. Edellisenä päivänä vedottiin veteraaneihin ja nyt etelävaltion murhaajajengiin. No ihan sama mitä nuoret lihavat eläkeläismiehet humalapäissään puuhastelevat. Nää pitäs nauraa paskasesti nurkkiinsa mutta eräs hallituspuolue ja sen muutamat kansanedustajat suorastaan palvovat tätä roskasakkia

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuli Kuunneltua Soinin haastattelua Yle:n iltapäivän ajantasassa. Kylläpä oli hurskastelua tuo Soinin sanoma, jossa hän tuomitsi jyrkästi nyt tapahtuneet pakolaisiin kohdistuneet ylilyönnit. Soini on rakentanut poliittisen menestyksensä juuri maahanmuutto, mutta myös EU-vastaisella politiikalla ja nyt nitetään sitä mitä hän on kylvännyt ja kylvää edelleen hyysäämällä ns. "rasistisiipeä" puoluessaan.

Rolle Törnroos

Suomalainen holhousmentaliteetti paljastuu hyvin tässä sisäministerin erikoisavustajan kirjoituksessa.

Ensin sisäministeriö saa maan sekasortoiseen tilaan hallitsemattoman maahanmuuton jatkuessa luvattomaan pitkään. Kansalaiset ovat ymmällään, peloissaan ja ärtyneitä viranomaisten hitaaseen reagointiin maahanmuuttajien liikkuessa maassamme ilman, että heitä on kirjattu edes maahan tulleiksi.

Sitten joku höyrypää keksii järjestää mielenilmauksen (nehän ovat nyt taas muotia) ja ylireagoi. Ensimmäiseksi on korkea viranomainen sormi pystyssä osoittelemassa ja syyttelemässä näitä harvoja surkimuksia. Sen sijaan, että he keskittyisivät pakolaisvyöryn saamiseksi hallintaansa ja tiedottavan kansalaisille selkokielellä, mitä aiotaan tehdä ja milloin.

Jotakin on saatu kuulla lähinnä pääministerin suulla, mutta esim. sisäministeri on ollut ihmeen hiljaa ja vähäpuheinen.

Kansalaiset odottavat tietoa ja taas tietoa, koska kun tiedetään enemmän luullaan vähemmän. Siinä olisi sisäministerin erikoiavustajallekin työsarkaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ensinnäkään maa ei ole turvapaikanhakijoiden vuoksi sekasortoisessa tilassa, ja toiseksikin Suomi sai ensimmäisenä tilanteen hallintaan.

Kova Suomi-hehkutus – Torniota tullaan ihmettelemään kaukaa

Euroopan unionin rajaturvallisuusvirasto Frontex tulee ensi viikolla Suomen Tornioon ottamaan oppia siitä, miten Euroopan pakolais- ja siirtolaiskriisiin vastataan. Näin kertoi tänään Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö, kenraalimajuri Ilkka Laitinen tänään tiedotustilaisuudessa.

- Suomessa on saatu hallitsematon liike pohjoisesta etelään täysin hallintaan, Laitinen sanoi.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/118437-kova-suomi-...

Lauri Furtato

Tietoisesti tyhjästä luotu ongelma. Joku vuosi sitten entiset uusnatsitkin puhuivat anteeksi pyydelleen kuulumisesta ko. Järjestöihin. Nyt hyökkäämällä suomalaisia vastaan on haluttu ruokkia näitä ääri-ilmiöitä.

Suvakit ja rasistit ovat aivan yhtä haitallisia lopputuloksen kannalta. Surullisinta että ennen joten kuten toiminut mamu politiikkaa uhkaa myös niitä todellisia avun tarvitsijoita.

Ajatelkaa suvaitsevaiset ja rasistit montako integroitunutta tavallista , mutta erinäköistä tästä kärsii. Ei ulkonäöstä erota onko kyse raksamiehestä tai pizzerian pitäjästä joka on voinut jo vuosikymmeniä maksaa veroja.

Oletettavinta tässä kuviossa on rasismin haluttu nousu. Näin eliitti saa vapaat kädet ja voi jopa kiristää lainsäädäntöä tällä perusteella kaventamalla oikeuksia.

Toni Hiltunen

Rasismi ja vihapuhe on saanut niin laajat käsitteet, että keskusteluyhteys on tukahdutettu.

Reino Jalas

EU:n ulkorajavalvontaa tehostamalla, keskitetyt hotspot-käsittelykeskukset
käyttöön ottamalla, kaikkien tulijoiden rekisteröinnillä, tehostetulla valvonnalla
raja-alueille, nopealla hakemusten käsittelyllä, tehokkaalla palautuksella,
sosiaaliturvaa tarkistamalla, paremmalla kotouttamisella ja niin edelleen.

Tuo toimenpidelista on monien mielestä nyt todella pitkä ja vakuuttava. Mikään niistä ei kuitenkaan ole pakolaisten tuloa tai määrää estävä asia.

Saman asian totesi myös EU-presidentti Donald Tusk eilispäivänä.

    “– EU-presidentin mukaan suurin pakolaisvirta on vasta edessä, ja sen vuoksi EU:n avoimien ovien politiikkaa on korjattava.
    – On selvää, että suurin pakolais- ja maahanmuuttajavirta on vielä tulematta. Sen vuoksi meidän on korjattava avoimien ovien ja ikkunoiden politiikkaamme, Tusk sanoi.”

Yllä olevilla toimilla vain tehostetaan EU-rutiineja ottamaan vastaan yhä suurempia ja suurempia pakolaismääriä.
EU-Eurooppa on ainoa alue länsimaissa, joka kuuluttaa ja suorastaan markkinoi rajattomalle määrälle tulijoita avoimet ovet tulla, suhteellisen korkean elintason oloihin.

---
Noiden lakanamiesten keino tuskin saa virtaa pysähtymään tai merkittävästi vähenemään.

Mutta Euroopalla itselläänkin on vielä omat ikävät kotityönsä täysin tekemättä. Ne oikeasti tulijoiden määrää rajoittavat rajat tulevat jossain kohtaa asetettaviksi

Pelkästään sotaa käyvissä islamilaisissa maissa on 300 miljoonaa asukasta.

Siihen Afrikka päälle! Siellä koko ajan paranevat kännykkä- ja tiedotusyhteydet ja Euroopan tarjoamista avoimista mahdollisuuksista tiedottamiset päälle.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ville Valkosen blogin viimeisen kappaleen (P.S.) piti kai alkaa näin:
"Miten kädettömän EU:n ja kädettömän Suomen olisi maahanmuuttohaastetta jo aikoja sitten pitänyt hoitaa?"
---
Yrityselämässä sisäministeri avustajineen - anteeksi nyt tämä ilmaisu - olisi toimintansa perusteella menettänyt työpaikkansa: syynä läpinäkymättömyys, epäpätevyys ja hitaus sekä huono valmistautuminen työn hoidossa.

Näissä asioissa ei ole varaa tehdä kovin suuria virheitä, eikä varsinkaan toistaa samoja virheitä kuin muut. Jälkiviisaus on suorastaan kohtalokasta.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tuon KKK-puvun sisällä ei voi olla kuin harkitsematon lapsukainen, ja siitä sitten suomalaisten hirveä itseruoskinta että mitäs meistä maailmalla nyt ajatellaan.
Voisiko poliisi kertoa, minkä ikäiset olivat asialla.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Hallituksen maahanmuuttopoliittisiin toimenpiteisiin ja niiden tehostamiseen olisi kiinnitettävä kiireistä huomiota pikemminkin kuin suuriin poliittisiin julkilausumiin. Poliitikkojen julistukset ja huolenosoitukset ovat tavallisesta kaduntallaajasta poiketen aina jonkin laskelmoidun hyödynodotuksen sävyttämiä aidon huolen lisäksi. Tuomioja esimerkiksi on sen verran oikeassa kuin poliitikko yleensäkin poliittisissa lausunnoissaan toisia mollatessaan ja omaa hyvyyttään mainostaessaan, kuten Soinikin ja vaikka tunnettu mamukansanedustaja.

"Meidän yhteiskuntaamme eivät kuulu polttopullot tai valkoiset kaavut", sanoo Nasima Razmyar Demarissa ja vaatii vihalle loppua. Häneen on toki helppo yhtyä - kaavun väristä riippumatta: http://demokraatti.fi/vihalle-on-saatava-loppu-nas...

Onneksi vihaa voidaan vielä järkitoimilla liennyttää, kun tilanne ei vielä ole yhtä polttavan ajankohtainen eikä väkivallan määrä yhtä tuhoisa kuin on ollut pidempään esimerkiksi länsinaapurissa, missä tänä kesänä ovat asekaupan kylkiäisinä jaellut kranaatitkin räjähdelleet tuon tuosta - Tukholman ym. kaupunkien muista monikulttuurisuusongelmista puhumattakaan, ks. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholman_mellakat_2013

Suomen somaliliiton puheenjohtaja on kertonut uskovansa, että Tukholman kaltaiset mellakat ovat mahdollisia myös Suomessa maahanmuuttajavaltaisilla alueilla, jos maahanmuuttajien ongelmiin ei puututa.

Kari Ahveninen

Prkl. Taas yksi näitä tonttuja jotka ovat sitä mieltä että kun joku käyttäytyy huonosti niin se on "koko kansa käyttäytyy huonosti".

Kannattaisi ehkä tutustua siihen mitä maailmalla tapahtuu. Ei suomalaiset ole siihen nähden ollenkaan pahoja.
Toisaalta, jos sinusta tuntuu että sinun pitää mennä häpeämään jonkun muun tekemisiä, niin en minä sinulle sano että "älä" koska sehän on sinun oma mielipiteesi.

Harri Immonen

Joku lakanaurpo pyörii kylillä ja sinä kerrot netissä tuhansille ihmisille Suomen tulleen häväistyksi ja vahvistat omalta samaa näkökantaa. Rasismia ei edelleenkään pidä hyväksyä, mutta jonkunlaisen suhteellisuuden tajun soisi säilyvän.

Jos muutama pelle lähtee ensi yönä kirmaamaan tuonne soihdut käsissä, niin lähetätkö SOS-viestin YK:lle, pelastautukoon ken voi!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On totta, että samanlaisia ilmiöitä esiintyy kaikissa pakolaisia vastaanottavissa maissa - ei vain Suomessa. Tämä tapaus nyt kuitenkin jostain syystä kirvoitti kansainvälisen huomion aika suurissa sfääreissä, kun palautetta on tullut tyttärieni ulkomaalaisten kavereidenkin kautta, jotka ovat Ameriikkaa myöten nähneet Ku Klux Klan -asuista Suomen lippua heiluttelevaa hahmoa uutisoinnissa.

Sen enempää analysoimatta edellä mainittua olen kuitenkin todella hämmästynyt kuinka paljon tässäkin ketjussa esiintyy "ymmärtäjiä". Ja "ymmärtäjiä" nimenomaan polttopulloja heittelevien tukemisen mielessä.

Kun sodan jaloista pakenee ihmisiä henkensä kaupalla jonnekin, jossa he uskovat asioiden olevan paremmin, niin on mahdotonta samaistua sellaisiin, jotka näitä perheitä haluavat kohdella väkivaltaisesti siten, että he joutuvat pelkäämään menemästä lapsiensa kanssa pakolaiskeksuksen hiekkalaatikolle, kun paikalliset asukkaat ovat niin väkivaltaisia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun heittää kiven, on hyvä muistaa, että tästä pilakuvasta on vain 2 vuotta. Onko jo unohtunut se "heikompi aines"-jupakka?
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/...

Käyttäjän TarmoRahkonen kuva
Tarmo Rahkonen

Onko Orpo käskenyt kirjoittaa tällaisen koska ei itse ministerinä uskalla?

Mitä tulee Ku Klux Klaniin, niin näytä minulle sellainen alle 40-vuotias suomalainen joka tietää mistä on kyse ja mikä on KKK:n tausta. 1860-luvun USA on ihan eri maailma kuin 2010-luvun Suomi. Jos satunnainen amerikkalainen näkee tämän lakanahemmon, niin hän nauraa kuollakseen, ei suinkaan kauhistu.

Arto Kaleva

Kyllä on tyhmää väkeä Suomessa
Keskitytty oikeasti Yhteen kkk ihmiseen, kahteen uusnatsiin, yhteen häiriintyneeseen polttopullomieheen.
Ketään ei kiinnosta ne sadat mamujen tekemät pahoinpitelyt,ryöstöt,raiskaukset. Vain nuo 10 suomalaista häirikköä saavat teidät barrikadeille....
Unohditte todellisuuden kokonaan
DN kirjoitti juuri että 75% "pakolaisista" ovat elintasopakolaisia, Ruotsin mukaan vielä suurempi osa. Suomesta saanut turvapaikan 219 syyrialaista joilla oikea hätä. 20000 pakolaista joista 15000 vähintään etsimässä helppoa elämää....
Ja te pikkusielut puolustatte juurikin noita, joiden tarkoitus hyötyä TEIDÄN rahoista...
Kyllä hävettää teidän pikkusieluisuutenne. Syyttäkää nyt persuja kaikesta, kun heistä kuitenkin 1-10 rasistia, tai ainakin 2.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Ainakin media ja poliitikot tekevät kaikkensa, jotta tästä häpeästä tietää koko maailma. Eikö näitä voitaisi käsitellä perhepiirissä, oman pesän likaamista maksimoimatta?

Jani Räsänen

Jos hallitus voisi suorittaa järkevää maahanmuutto politiikkaa eli pistää tässä vaiheessa rajat kiinni ! Tuskin nousisi lieveilmiöitä esiin.Nyt on selvä tilaus rauhattomuuksille koska osa kansasta ja sen mielipiteistä tyrmätään tylysti eikä heitä kuunnella.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

"Rasististit häpäisevät suomen"vs. munattomat poliitikot häpäisevät suomen ??

Helppo kehä kolmen sisältä on huudella besserwisserinä ohjeita miten esim.torniossa kaikki pitäisi suvaita ja järjestää !
Toivottavasti ensi eduskuntavaaleihin tulisi jku h-tin puolue joka sais 40%äänistä ja kaikki nykypellet ulos !
Ja svenskademokrateille toivon vähintää 35% äänistä ensi vaaleissa,-loppuispahan kumminkin tää koohotus !

Toimituksen poiminnat