*

Ville Valkonen Valtiovarainministerin talouspoliittinen erityisavustaja. Talous-, elikeino- ja työllisyyspolitiikan ammattilainen. Turkulainen kaupunginvaltuutettu ja rakennuslautakunnan puheenjohtaja.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 41 min 35 s sitten

Suomi tavoittelee tosissaan paikkaa lentopallon olympiaturnaukseen

23.8.2017 23:54

Suomi aloittaa urakkansa lentopallon miesten EM-kisoissa torstaina ottelulla Viroa vastaan. EM-kisoissa Suomi on jo kuudetta kertaa peräkkäin. Lisäksi Suomi on mukana MM-tasolla 2018 toista kertaa peräkkäin.

Lentopalloliiton urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi kertoo seuraavien asioiden olevan menestyksen taustalla:

Mika Kojonkoski kertoi keinoista, joilla Suomen olympiaurheilun tasoa nostetaan

23.8.2017 23:09

Suomalaisen huippu-urheilun tukijärjestelmä muuttuu. Olympiakomitea tiedotti tiistaina, että jatkossa tukea keskitetään niille urheilijoille, joilla on mahdollista menestyä.

Tiedotustilaisuudessa käytettiin termiä podium-urheilija, mikä tietysti tarkoittaa urheilijaa, jolla on arvokisoissa mahdollisuuksia mitaleille.

Vielä ei ole päätetty lajeja, joihin tukea kohdistetaan enemmän. Kaikki lajiliitot eivät tule olemaan tyytyväisiä, koska toiset lajit menettävät tukea.

Eeli Tolvasella hurja alku Jokereissa, heti kolme maalia

23.8.2017 22:27

Jokerit aloitti kautensa jääkiekon KHL-liigassa keskiviikkona Valko-Venäjällä. Vastassa ollut Dynamo Minsk oli kahden erän jälkeen 1-2 -tappioasemassa, mutta putosi kolmannessa erässä kyydistä Jokereiden voittaessa peräti 6-1.

Yksi mies varasti shown. Jokereiden 18-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen teki kolme maalia, jotka kaikki kolmannessa erässä. Lisäksi Tolvanen merkkautti syöttöpisteen.

Kesällä spekuloitiin, miten nuori Tolvanen pärjäisi KHL:n kaltaisessa ”äijäliigassa”. Hyvin näytti pärjäävän ainakin Minskin ottelussa.

Muslimijärjestö: Turun puukotukset johtaneet useisiin ”kostoiskuihin” – Poliisilla ei havaintoja

23.8.2017 20:53

Muslimijärjestö Nuoret muslimit ry kertoo Turun sarjapuukotusten johtaneen Suomessa niin sanottuihin ”kostoiskuihin”, joissa kantasuomalaiset uhkailevat ja syyttelevät muslimeja. Helsingin jaoston puheenjohtaja Nahla Hewidy kertoo havaitsemastaan ilmiöstä tarkemmin Uudelle Suomelle.

Puukkoiskun tutkinnanjohtaja 2 uudesta miehestä: ”Oli pakko ottaa kiinni” – etsintäkuulutettu yhä karussa

23.8.2017 19:13

Keskusrikospoliisi (KRP) selvittää vielä tänään kahden uuden kiinni otetun miehen yhteyksiä aiemmin Turun puukotuksesta vangittuihin. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo lisäksi Uudelle Suomelle, että aiemmin etsintäkuulutettu henkilö on yhä karussa.

Granrothin mukaan vielä tänään selvitellään kiinni otetun parivaljakon yhteyttä muihin miehiin. Hän ei yksilöi tarkemmin, millaista yhteyttä miesten välillä epäillään.

–Nyt sitä tarkennetaan, mitä se tarkoittaa. Millä tavalla he tietävät tai tuntevat tai ovat olleet tekemisissä, hän sanoo Uudelle Suomelle.

Näkökulma: Li Anderssonin ja Touko Aallon liitto

23.8.2017 16:57

On kohtuullisen hyödytöntä keskustella siitä, olisiko Turun järkyttävä veitsi-isku kyetty estämään lainsäädännöllä, joka olisi antanut poliisille paremman tiedustelukyvyn.

Tällaista spekulointia ovat harrastaneet myös tutkijat mutu-pohjalta. Valtava määrä Turun tragedian yksityiskohtia on auki.

Turvapaikanhakijan myöntämään hirmutekoon ei pidä hakea syyllisiä sen enempää Suomen nykyisistä kuin aikaisemmistakaan päättäjistä, lainsäädännöstä kuin kansalaisistakaan. Opiksi toki voi kaikista kokemuksista, järkyttävistäkin, ottaa.

Turun pääepäillyn hämärä rikostausta – Supo: Pahoinpitely ulkomailla tuskin nostaisi uhka-arviota

23.8.2017 16:09

Pahoinpitely tai varkaus toisessa maassa ei todennäköisesti vaikuttaisi henkilöstä tehtyyn terrorismin uhka-arvioon, kerrotaan suojelupoliisista (supo) Uudelle Suomelle. Turun puukkoiskusta vangitulla oli mediatietojen mukaan Saksassa aiempaa rikostaustaa, josta ei tullut tietoa Suomeen.

Poliisi: Uusia kiinniottoja Turun puukotuksissa

23.8.2017 15:06

Keskusrikospoliisi on tehnyt keskiviikkona aamupäivällä Turussa kaksi uutta kiinniottoa perjantaisiin puukotuksiin liittyen.

Kaksi miestä otettiin kiinni, koska syytä epäillä -kynnys terroristisen teon valmistelurikoksessa on heidän osaltaan ylittynyt, keskusrikospoliisi tiedottaa.

Poliisin tiedotteen mukaan miesten kansallisuudesta ei ole varmuutta, koska he ovat antaneet siitä ristiriitaista tietoa. Suomen viranomaisille miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille marokkolaisia.

USA:n ex-tiedustelupomo järkyttyi Trumpin puheesta: ”Kauanko meidän täytyy kärsiä tästä painajaisesta?”

23.8.2017 14:48

Sekä republikaani- että demokraattipresidenttejä edustanut Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun ex-johtaja James Clapper on tyrmistynyt presidentti Donald Trumpin tuoreimmasta puheesta.

Clapper kyseenalaistaa julkisesti Trumpin kyvyn toimia presidenttinä.

– Todella epäilen hänen kykyään ja sopivuuttaan toimia tässä virassa – ja alan myös epäillä hänen motivaatiotaan tehtävään, Clapper sanoo CNN:lle.

Kansanedustaja: Dublin-menettely ei toimi – hälytyskellojen soitava koko Euroopassa

23.8.2017 13:39

Oppositiopuolue SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen ihmettelee Turun puukotusten epäiltyjen taustoista saatuja tietoja. Räsäsen mukaan tiedot osoittavat Euroopan unionin niin sanotun Dublin-menettelyn ilmeisen toimimattomuuden.

Hallituksesta varovaista vihreää valoa palautuskeskuksille ja tiukemmalle valvonnalle

23.8.2017 11:08

Hallituspuolueista löytyy varovaista kannatusta palautuskeskusten käyttöön ottamiselle eli kielteisen päätöksen saaneiden entisten turvapaikanhakijoiden valvonnan tiukentamiselle.

Palautus- tai internointikeskukset nousivat takaisin keskusteluun Turun joukkopuukotusten vuoksi. Terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista epäilty päätekijä on Suomeen turvapaikanhakijana tullut marokkolainen ja edustaa lehtitietojen mukaan riskiryhmää: kielteisen päätöksen saaneita.

”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia iskun jälkeen”

23.8.2017 10:26

Perhe- peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) vaikuttui Suomen terveydenhuoltojärjestelmän ja muiden viranomaisten toiminnasta Turun veritekojen jälkeen.

– Minulle turvallisuuden tunteen keskeinen takaaja on suomalainen terveydenhuolto ja sosiaalipalvelut. Se tulee todeksi hädän hetkellä. Saamme apua, kun tosi on kyseessä, Saarikko kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Poliisi varoittaa: Pankkikortteja varastettu setelihämäyksellä Otto-automaateilla

23.8.2017 09:47

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa setelitempusta, jonka avulla ikäihmisiltä on varastettu pankkikortteja pankki- ja Otto-automaateilla eri puolilla Suomea. Myös pankkitunnusten kyseleminen puhelimitse on yhä johtanut rahan päätymiseen huijareille poliisin lukuisista varoituksista huolimatta.

Kaakkois-Suomessa poliisille on ilmoitettu tänä vuonna yhdeksästä tapauksesta, joissa ikäihmisiltä on yritetty viedä rahaa kysymällä pankkitunnuksia puhelimitse tai sieppaamalla pankkikortti pankkiautomaatilla asioinnin yhteydessä.

Pääepäillyn rikoshistoria Saksassa jäi pimentoon – Supo Ylellä: ”Ei ole eurooppalaista järjestelmää”

23.8.2017 08:14

Tieto Turun puukotusten pääepäillyn epäillyistä rikoksista ei kantautunut Saksasta Suomen viranomaisille, kertoi suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari Ylen aamutelevisiossa keskiviikkona.

Jääkiekon mestareiden liiga uudistui, Suomessa toivotaan enemmän yleisöä

23.8.2017 00:31

Jääkiekon mestareiden liiga CHL eli Champions Hockey League on innostanut Keski-Euroopassa. Suomessa ja Ruotsissa tilanne on ollut toinen. Suomessa yleisömäärät jäävät selvästi SM-liigan pelien määristä ja Ruotsissa hallit ovat olleet lähes tyhjinä.

Torstaina alkavalla kaudellaan CHL jatkaa uudella formaatilla. Nyt joukkueita on mukana enää 32. Joukkueet on jaettu kahdeksaan lohkoon ja jatkoon päästäkseen on päästävä lohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Miksi Isis ei ole ottanut Turun iskua nimiinsä? Tutkija keksii 2 syytä

22.8.2017 20:38

Isis tai mikään muu äärijärjestö ei ole toistaiseksi ilmoittautunut julkisuudessa Turun puukkoiskun tekijäksi. Terrorismitutkija Leena Malkki pohtii Uudelle Suomelle vaikenemisen syitä.

Uusi Suomi kysyi myös suojelupoliisilta (supo) tarkempia tietoja siitä, miksi mikään äärijärjestö ei ole julkisuudessa ottanut vastuuta iskusta. Suposta kuitenkin vastattiin, että mahdolliset kytkökset ovat tukintaan liittyviä asioita, joihin ei oteta kantaa tässä vaiheessa.

”Husu” Hussein myöntää levittäneensä väärää tietoa ”muslimipuukotuksesta”

22.8.2017 18:33

Mediapersoona ja demaripoliitikko Abdirahim ”Husu” Hussein myöntää blogissaan levittäneensä väärää tietoa niin sanotusta Vantaan muslimipuukotuksesta. Somessa kuohahti nopeasti Husseinin kerrottua rasistiseksi väittämästään teosta Facebookissa.

Vartiainen ei vakuutu työllisyysluvuista: "Pian törmätään rakennetyöttömyyteen ja ihmiset loppuvat"

22.8.2017 17:41

Suomen työllisyysaste näyttää hyvältä heinäkuun osalta, sillä kuukauden luku, 72,0 prosenttia, on hallituksen itselleen asettaman tavoitteen mukainen. Luvun selittää kuitenkin työllisyyden kausivaihtelu, ja olennaisempi lukema, kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu työllisyysasteen trendi, sen sijaan oli heinäkuussa 69,3 prosenttia.

Bussikuski kuoli rekan peräänajossa

22.8.2017 17:25

Espoossa on sattunut kuorma-auton ja linja-auton välinen peräänajo, joka johti bussikuskin kuolemaan.

Turma sattui Länsiväylällä iltapäivällä hieman ennen kello kolmea Karhusaaren kohdalla Helsinkiin päin menevillä kaistoilla.

Onnettomuuden vuoksi Länsiväylän kaikki kaistat olivat tukossa Helsingin suuntaan, minkä vuoksi liikenne pääsi ruuhkautumaan alueella pahoin.

Onnettomuudessa osallisena ollut linja-auto oli siirtoajossa, eikä siinä ollut tapahtumahetkellä matkustajia. Linja-auton kuljettaja menehtyi onnettomuudessa.

Kukaan muu ei loukkaantunut turmassa.

Neljä vangittiin raskailla nimikkeillä Turun puukotuksista – viides vapautui epäilyistä täysin

22.8.2017 16:49

Neljä marokkolaista miestä on vangittu epäiltyinä Turun puukotuksista tai osallisuudesta niihin. Viides aiemmin epäiltynä ollut vapautettiin, eikä häntä enää ole syytä epäillä rikoksesta.

Vangitsemisvaatimuksia käsiteltiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tänään.

Pääepäilty vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat